Kategorie

Slevy

Výsledky 4. kola soutěže Prague Wine Trophy 2023: Regionální šampión, dvě Platinové medaile a řada Velkých zlatých medailí pro naše vína

 (0)    0

Výsledky 4. kola soutěže Prague Wine Trophy 2023: Regionální šampión, dvě Platinové medaile a řada Velkých zlatých medailí pro naše vína
23. 9. 2023   

Vážení přátelé pěkných vín,

Rád bych se s Vámi podělil o aktuální informaci o výsledcích soutěže Prague Wine Trophy 2023, kde naše vína završila úspěšné účinkování v letošním ročníku. V závěrečném 4. kole soutěže byla pro naše vína velice úspěšná kategorie vína z odrůdy Barbera a dále v menší míře kategorie Šumivá a perlivá vína a vína z odrůdy Sangiovese a vína odrůdy Frankovka. Výsledek našich vín ve 4. kole: celkem 24 našich vín získalo medaili (z 24 vzorků – t.j. všechna odevzdaná vína získala medailové ohodnocení, i to je potvrzení toho, jak kvalitní soubor vín máme v naší nabídce!), z toho 1x Regionální šampión, 2 vína získala Platinovou medaili za hodnocení nad 95 bodů a dalších 15 vín získalo Velkou zlatou medaili za hodnocení nad 90 bodů!!!    

A zde jsou naši premianti:

Kategorie Barbera

Pörlapa 2019 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vlajková loď vinařství Boeri Alfonso, byla porotou oceněna 95 body a získala Platinovou medaili a titul Prague Platinum. U vína Porlapa je vysoké hodnocení pravidlem, přesvědčit se můžete na řadě minulých ročníků – v archivu máme vína předchozích ročníků 2013 a 2016 - 2018 :-)

Tom 2020 (Barbera d’Alba DOC)‚ (biodynamické) vinařství Eugenio Bocchino, byla porotou oceněna 95 body a získala Platinovou medaili a titul Prague Platinum. Vinařství E. Bocchino produkuje tři vína (ještě ‚základní‘ Nebbiolo a víno Barolo), všechna tři vína získala v letošní soutěži PWT hodnocení na úrovni Platinové medaile! :-)    

Dalších 8 vín získalo hodnocení nad 90 bodů a Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold:

Martinette 2019 (Barbera d’Asti DOCG Superiore) z vinařství Boeri Alfonso, bylo porotou oceněna 94 body

Mompirone 2021 (Barbera d’Asti DOCG Superiore) z (bio) vinařství Cascina Vengore, bylo porotou oceněna 94 body. Vinařství Cascina Vengore jsme zařadili do naší nabídky nedávno, kromě vína Mompirone jsme do soutěže zařadili i víno Sanromé z odrůdy Arneis, které získalo titul Šampióna PWT a hodnocení na úrovni Platinové medaile. Vína z Cascina Vengore slibují pro naše zákazníky mnoho příjemných zážitků :-)  

Lequilibrio 2018 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ vinařství Montalbera, bylo porotou oceněna 93 body. Podobně jako u vína Porlapa máme i u vína Lequilibrio na skladu ještě vína ročníku 2012 - 2014, která v předchozích letech získala Velkou zlatou medaili. Další zajímavý tip na vertikální degustaci.

Bionzo 2019 (Barbera d’Asti DOCG Superiore)‚ (bio) vinařství La Carlina, bylo porotou oceněna 93 body. I zde máme v archivu vína předchozích ročníků 2016-2018.

Derio 2020 (Colli Tortonesi DOC Barbera)‚ vinařství Poggio Paolo, byla porotou oceněna 93 body.

Cesca 2020 (Barbera d’Alba DOC)‚ (bio) vinařství Osvaldo Barberis, byla porotou oceněna 93 body.

Barbera d’Alba DOC 2019‚ (bio) vinařství La Ca Nova, byla porotou oceněna 90 body.

Další 2 vína získala Zlatou medaili a titul Prague Gold:

Barbera d’Asti DOCG 2021 z vinařství Boeri Alfonso (za 89 bodů, to je těsně pod hranicí pro zisk Velké zlaté medaile – výtečné ohodnocení, když vezmeme v úvahu to, že se jedná o jedno z nejlevnějších vín v naší nabídce :-) )

Campolungo 2021 (Barbera d’Asti DOCG) z (bio) vinařství Cascina Vengore

 

Celkem 12 medailí, z toho 2 Platinové, 8 Velkých zlatých a 2 Zlaté medaile pro naše vína Barbera (s průměrným bodovým hodnocením 92,25 bodu)!. Už dávno neplatí, že vína Barbera jsou méně kvalitní vína, která si dělají vinaři pro sebe a na prodej dělají víny z ‘kvalitnějších’ odrůd. Dnes už se nejlepší vína Barbera mohou směle srovnávat s víny Nebbiolo. A bezkonkurenčně nejlepší výběr vín Barbera najdete na Víno Pro Vás! :-)

Ještě jedna poznámka: možná jste výše uvedená čísla sami přepočítali a našli jenom 11 vín :-) Ano, je to tak. Jedno víno si ‚schováváme‘ – opět jsme pro Vás připravili rozšíření naší nabídky o nové vinařství a v nabídce najdete i jedno víno Barbera oceněné Velkou zlatou medailí. Zatím je to ‚velký tajem‘ :-)

 

Kategorie Šumivá a perlivá vína

Ribota 2022 (Moscato d’Asti DOCG), vinařství Boeri Alfonsobylo porotou oceněno 94 body a získalo titul Regionální šampión (Nejlepší Šumivé nebo perlivé víno z Itálie – včetně vín jako jsou Prosecco nebo Franciacorta) a Velkou zlatou medaili (tituly Prague Regional Champion a Prague Premium Gold). Vínu Ribota se toto podařilo již počtvrté!

Ribota 2021 (Moscato d’Asti DOCG), vinařství Boeri Alfonsobylo porotou oceněno 93 body a získala Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Letos se nám sešly dva ročníky, škoda pro tento ročník, i on by mohl být Regionálním šampiónem, kdybychom si ‚schovali‘ vítězné víno Ribota 2022 do příštího ročníku :-)

Korí Brut 2016 (Vino Spumante, odr. Bellone) z vinařství Cincinnato, bylo porotou oceněno 91 bodem a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

Další 3 vína získala Zlatou medaili a titul Prague Gold:

Korí Pas Dose 2016 (Vino Spumante, odr. Bellone) z vinařství Cincinnato

Cincinnato Brut (Vino Spumante, odr. Bellone) z vinařství Cincinnato

Prosecco Superiore Valdobbiadene DOCG Extra Dry z vinařství Alessandro Bortolin

 

Kategorie Vína z odrůdy Sangiovese – královské odrůdy střední Itálie:

Martina Rosso 2017 (Rosso di Montalcino DOC) z vinařství Antonio Sasa, bylo porotou oceněno 93 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Máme ve skladu ještě vína ročníků 2018 a 2019, oceněná Platinovou respektive Velkou zlatou medailí – zajímavá možnost vertikály tohoto vína z produkce Tonyho Sasy :-)

Messaggero 2017 (Vino Nobile di Montepulciano DOCG) z vinařství Montemercurio, bylo porotou oceněno 93 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. I zde máme v archivu vína předchozích ročníků 2011, 2012 a 2015.

 

Kategorie Vína z odrůdy Frankovka

Blaufrankisch 2021 (qualitatswein) z vinařství Martin Reinfeld bylo porotou oceněno 93 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold. Krásné hodnocení pro tuto ‚základní‘ Frankovku :-)

Blaufrankisch Reserve Ungerberg 2018 (qualitatswein) z vinařství Martin Reinfeld, bylo porotou oceněno 90 body a získalo Velkou zlatou medaili a titul Prague Premium Gold.

 

Tak to byla rekapitulace posledního kola soutěže, co ještě dodat? Objednávejte a ochutnávejte a přesvědčte se ‚na vlastní patro‘ o kvalitě oceněných vín! :-) :-) :-)

 

Srdečně Vás zdravím a přeji Vám příjemné zážitky s dobrými lidmi a pěknými víny, třeba s těmi výše uvedenými. Určitě si zaslouží Vaši pozornost.

 

Jan Šamla

Víno pro Vás
Nejlepší dovozce roku 2022

(2. místo pro rok 2020 a 2021, 3. místo pro rok 2023)

 (0)    0

Je Vám více než 18 let?

Tento elektronický obchod propaguje alkohol.

Ano Ne